YAMALAYA
SELAMAT DATANG KE FORUM YAMALAYA..
Sila daftarkan diri anda untuk mengekses dan menjadi salah seorang dari YAMALAYA group..

YAMALAYA

.:: yamaha malaya rider ::.
 
HomePortalCalendarGalleryFAQSearchMemberlistUsergroupsRegisterLog in
.:: SELAMAT DATANG KE PORTAL YAMALAYA ::.
.:: TERIMA KASIH KERANA MELAYARI PORTAL INI ::.
.:: SALAM 1 MALAYSIA ::.
.:: RXZ , LC135 , 125Z, FZ 150 ::.
.:: SILA KLIK KE MENU GALLERY UNTUK MELIHAT GALERI GAMBAR YAMALAYA ::.
Waktu Semasa
December 2016
MonTueWedThuFriSatSun
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031 
CalendarCalendar
Latest topics
» masukkan nama anda geng central
Fri Oct 31, 2014 6:38 am by fadli2725

» Yamalaya Area Cheras,Ampang,Bangi,Putrajaya,Kajang,Nilai
Wed May 21, 2014 1:26 am by ady_rzm

» cam ne aku nak dpt kan stiker??
Thu Mar 13, 2014 2:57 pm by Amir Izan

» nak beli baru , call incharge x pnah on fon ..
Tue Aug 13, 2013 5:43 pm by mr.asrul95

» mcm mne nak jd ahli rasmi?
Fri Jul 12, 2013 2:53 am by SetanNakal

» yamalaya zon tgh
Thu May 30, 2013 8:58 pm by shah88

» [WTA] saya ni budak baru...
Mon Apr 15, 2013 5:33 pm by areki

» tempahan baju bagi kawasan selangor dan k.l..
Wed Feb 20, 2013 4:35 pm by jman

» xde event ker geng central.??
Tue Nov 06, 2012 6:02 pm by dy_arm

Sembang Corner
Poll
undian jenis jentera milik anda
rxz
42%
 42% [ 277 ]
LC135
17%
 17% [ 110 ]
125z
37%
 37% [ 248 ]
FZ150
2%
 2% [ 11 ]
Lagenda
2%
 2% [ 11 ]
Yamaha Retro
1%
 1% [ 8 ]
Total Votes : 665

Share | 
 

 jujur nye org asli!

View previous topic View next topic Go down 
AuthorMessage
muncung
Ahli Rasmi
Ahli Rasmi


Posts : 127
Reputation : 0
Join date : 22/07/2010
Age : 26
Location : pengerang-p.gudang-s.alam

PostSubject: jujur nye org asli!   Fri Oct 15, 2010 10:18 pm

KES 1
aku dulu zaman masuk hutan ikutla satu trip kawan aku naik gunung kat perak nun, so naik gunung kena guna guide orang asli. bila tgh bosan kawan aku tanya la guide orang sali ni , kununnya nak minta petua.

kawan aku : tok, kalau orang asli tido malam , ada tak cara taknak kena ganggu dengan nyamuk
tok batin : owh senang saja, kami pasang kelambu
kawan aku : toing!!!

KES 2
aku dengar cerita ni masa aku ke hutan royal belum, kawan aku cerita la yang rumah orang asli kat satu kampung ni selalu kena kacau dek gajah.. pada satu hari gajah dah serang kampung orang asli ni, dan adalah seorang budak bandar ni pun bertanya, sebab xcited dengan kisah gajah serang kampung.

budak banda : tok, bila lagi gajah ni nak serang kampung ni?
orang asli : tak tau la, saya pun tak berjanji dengan dia, dia pun tak berjanji dengan kami.
budak banda : toing!!!

KES 3
satu kejadian dimana orang asli mengalami masalah kesihatan/kecederaan dan dia telah di bawa oleh pasukan TUDM menaiki helikopter nuri, dua orang asli telah menemami kawan mereka yang sakit tenat itu. dan perbulan mereka di dalam helikopter nuri
orang asli 1 : panas juga dalam kapal ini
orang asli 2 : mana tak panas, ada kipas di letak di luar

KES 4
pada tahun 2004 kawan saya menaiki gunung dan telah di temani oleh seorang guide orang asli bernama adi, adi sangat baik dan menjaga keselamatan kawan2 aku ni semua yang menaiki gunung. hampir seminggu mereka bersama di dalam hutan, hinggakan kawan aku ni sempat ajar tentang bulan dan mata hari serta hukum2 fizik. pada hari terakhir perjalanan mereka di dalam hutan, kawan aku berbual dengan adi
kawan aku : adi kalau nak datang kl callah saya, kami semua akan jemput adi dan bawa adi jalan2 kl
adi : memang nak datang kl nanti
kawan aku : wah bagus tu ada bila?
adi : nanti lagi 2 tahun saya pergi
kawan aku : toingg!!!
Back to top Go down
View user profile
farouk YAMALAYA
President (HQ KLUANG)


Posts : 1107
Reputation : 18
Join date : 03/03/2010
Age : 32
Location : KLUANGTOWN now mersing town

PostSubject: Re: jujur nye org asli!   Fri Oct 22, 2010 7:03 pm

orang asli tu sebijik mcm muncung...
Back to top Go down
View user profile
Amy The Great
Shooter


Posts : 690
Reputation : 13
Join date : 21/06/2010
Location : KLUANG

PostSubject: Re: jujur nye org asli!   Fri Oct 22, 2010 7:49 pm

farouk YAMALAYA wrote:
orang asli tu sebijik mcm muncung...

btol mcm muncung pkai cawat pgang sumpit msuk hutan..hunggah! hunggah! ulululululu... lol! lol!
Back to top Go down
View user profile
muncung
Ahli Rasmi
Ahli Rasmi


Posts : 127
Reputation : 0
Join date : 22/07/2010
Age : 26
Location : pengerang-p.gudang-s.alam

PostSubject: Re: jujur nye org asli!   Sat Oct 23, 2010 8:27 pm

Amy_JGL wrote:
farouk YAMALAYA wrote:
orang asli tu sebijik mcm muncung...

btol mcm muncung pkai cawat pgang sumpit msuk hutan..hunggah! hunggah! ulululululu... lol! lol!


hahahaha
sket pon tadew beb!!!
Back to top Go down
View user profile
Amy The Great
Shooter


Posts : 690
Reputation : 13
Join date : 21/06/2010
Location : KLUANG

PostSubject: Re: jujur nye org asli!   Sat Oct 23, 2010 8:45 pm

muncung wrote:
Amy_JGL wrote:
farouk YAMALAYA wrote:
orang asli tu sebijik mcm muncung...

btol mcm muncung pkai cawat pgang sumpit msuk hutan..hunggah! hunggah! ulululululu... lol! lol!


hahahaha
sket pon tadew beb!!!

bkn ko ke muncung? kehkeh lol! lol!
Back to top Go down
View user profile
Ms. Hinana
Tetamu Forum
Tetamu Forum


Posts : 12
Reputation : 0
Join date : 27/09/2012
Age : 30
Location : Kuala Lumpur

PostSubject: Re: jujur nye org asli!   Thu Sep 27, 2012 6:02 pm

jujurnyea mereka, harap jadi tauladan buat kita >oinkk< Surprised >oinkk<
Back to top Go down
View user profile
Sponsored content




PostSubject: Re: jujur nye org asli!   Today at 7:50 am

Back to top Go down
 
jujur nye org asli!
View previous topic View next topic Back to top 
Page 1 of 1

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
YAMALAYA  :: BIZZ YAMALAYA :: Lawak Jenaka-
Jump to: